AGENDA

Volg hier alle activiteiten in de Hobbe van Baerdt Tsjerke

okt
15
zo
2023
Merain – Celtic Ways
okt 15 @ 15:00 – 17:00

“Celtic Ways”

Tijdens de reizen naar Ierland ontdekken de musici van Merain altijd weer interessante muziek en ontmoeten zij vele interessante mensen en collega musici. De stukken die Merain zo verzamelt arrangeert het trio bij thuiskomst voor haar eigen bezetting. Deze arrangementen weerspiegelen Merain’s beleving van Ierland: de melancholie, de schoonheid van het landschap, de humor, de unieke sfeer, het wegdromen en de gezelligheid.
Merain creëert zo een bijzondere impressie van het land gezien door de ogen van niet-Ierse musici. In dit concert treft u sprankelende bewerkingen van moderne Ierse muziek, zoals Enya, U2 en Luka Bloom maar ook stijlvolle 18de-eeuwse Ierse muziek, zoals van de componisten O’Carolan en Connellan. Uiteraard voorziet Merain de luisteraar van interessante commentaren op de muziek. De titel van het programma beschrijft de wegen die Merain letterlijk en figuurlijk bewandelt maar ook de vele manieren waarop je met de Ierse muziek kunt omgaan.​ Repertoire-impressie Celtic Ways: O.a. traditionals als The lark in the morning, Spanish lady, The last rose of summer, Dúlamán, songs van U2, Enya, Luka Bloom en composities van Turlough O’Carolan en Thomas Connellan.
 
Starttijd is 15.00 uur en entree bedraagt 15,= euro. Kaartverkoop:

– direct online boeken via de VVV:

Concert Merain – Celtic Ways

– vanaf 1 oktober zijn de kaarten te koop (en af te halen) bij Primera Joure (kosten € 15,-) – voor 1 oktober kan men reserveren via mail: cultuurpromotieimpresariaat@gmail.com 1 uur voorafgaand de kaarten afhalen en betalen bij de kassa in de kerk. De kaarten liggen dan op naam klaar!
nov
5
zo
2023
Jubeleum Brûzenije en de Warringers
nov 5 @ 15:00 – 17:00

Vrouwenkoor Brûzenije en Shantykoor de Warringers uit Joure geven samen een spetterend jubileumconcert
Brûzenije betekent bruisend-nieuw. Het koor is opgericht in 1998 en telt inmiddels meer dan 50 enthousiaste zangeressen en drie accordeonisten. Vol enthousiasme en plezier zingen ze mooie, vrolijke, gevoelige Friese, Nederlandse, Engelse en Duitse liedjes.

Shantykoor de Warringers is in 1998 als een groep enthousiaste buren uit de woonwijk Skipsleat in Joure (gem. De Fryske Marren) een koortje begonnen dat het zeemanslied ten gehore brengt.

Dit koortje is uitgegroeid tot het shantykoor De Warringers en telt op dit moment 30 bemanningsleden en is herkenbaar aan kwaliteit, gezelligheid en nog steeds veel enthousiasme.

Het koor brengt een repertoire met zoals geschreven het zeemanslied, de echte shanty, ballades en diverse meezingers.
Dit alles in diverse talen zoals Nederlands, Fries, Duits en Engels.

dec
14
do
2023
De Fryske Marren Kerstconcert
dec 14 @ 19:30 – 20:30
De Fryske Marren (Klassiek) Kerstconcert.
Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Noord Nederlands Kamerkoor
Nadere info volgt binnenkort.
mrt
24
zo
2024
Matthäus Passion – olv Jan Vermaning
mrt 24 @ 19:00 – 22:00

Matthäus Passion olv Jan Vermaning.

Na twee geweldige uitvoeringen van de Matthäus Passion in Joure (2022 en 2023 wordt ook in 2024 de Matthäus Passion uitgevoerd in de Hobbe van Baerdt Tsjerke. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Noord Nederlands Kamerkoor onder leiding van Jan Vermaning staan garant voor een unieke en adembenemende Matthäus Passion.

Aanvang: 19.30, informatie en kaartverkoop via www.passievoordekunst.nl

mei
4
za
2024
Herdenkingsconcert
mei 4 @ 20:45 – 21:45
Herdenkingsconcert
Organisatie: stichting Nationale Herdenking Joure
Aanvang: 20.45 uur
Entree is gratis, wel collecte bij de uitgang.
sep
14
za
2024
Orgelconcert door Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
sep 14 @ 19:30 – 21:00