AGENDA

Volg hier alle activiteiten in de Hobbe van Baerdt Tsjerke

aug
25
zo
2024
Acoustique – muziek en poëzie
aug 25 @ 15:30 – 16:30

Acoustique is een trio voor live muziek op feestjes, recepties en andere gelegenheden. Marike Roelofsen zingt, Stephan Mooibroek speelt gitaar en Wiep van der Meulen op contrabas. Alle drie hebben veel in bands gespeeld, grote bands met veel volume.

“Op een zeker moment bedachten we dat het misschien wel leuk zou zijn om het in een hele kleine bezetting te proberen: alleen zang, gitaar en contrabas. Niet zo hard en veel meer ruimte voor creativiteit. Dat beviel uitstekend”.

“Wij spelen jazz- en popnummers op eigen wijze. Omdat we geen drums en toetsen hebben, is ons geluid verrassend open en puur. We hebben een groot repertoire van rond de honderd nummers en het groeit nog steeds.”

Met medewerking van Jurjen van der Meer (proza/poëzie).

Meer informatie over kaartverkoop volgt.

sep
14
za
2024
Orgelconcert door Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
sep 14 @ 19:30 – 21:00

sep
22
zo
2024
Culturele wandeling met muzikale omlijsting
sep 22 hele dag

Informatie volgt!

okt
20
zo
2024
Mirjam van Dam kwartet: Van Odessa naar New York, van Klezmer naar Jazz
okt 20 @ 14:30 – 15:30

In Jiddische Jazz neemt Mirjam van Dam je mee naar de Joodse shtetls (stadjes) in het vooroorlogse oude Europa, om daarna met de boot over te steken naar New York. Van Odessa naar de Lower Eastside waar de joodse muziek veranderde in Jazz en Jiddisch theater veranderde in Hollywood-entertainment!

Joodse componisten en tekstschrijvers gingen, geheel tegen de regels in, samenwerken met Afro-Amerikaanse jazzmusici. Daarmee is Jiddische Jazz een onverwacht prachtige uitkomst van een gewelddadige voorgeschiedenis, en zeker in deze tijd een lichtend voorbeeld van samenwerking en creativiteit.

Mirjam van Dam en band spelen heerlijke nostalgische muziek, swingend en met een joodse ziel: met neshome. Mirjam van Dam zang/percussie en vertelling, Niels Tausk bas en trompet, Ed Boekee piano, Peter Peuker saxofoon en klarinet.

nov
23
za
2024
‘Stomme film’ begeleidt door Gijs van Schoonhoven
nov 23 @ 20:00 – 21:30

Zaterdagavond 23 november  ’stomme film’ Gijs van Schoonhoven.

Gijs van Schoonhoven is een toporganist die de stomme film live begeleidt met orgelimprovisatie. De voorstelling begint om 20.00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt.