AGENDA

Volg hier alle activiteiten in de Hobbe van Baerdt Tsjerke

jul
9
zo
2023
Concert J.S. Bach vs F. Mendelssohn – Masako Honda
jul 9 @ 15:00 – 16:30
Entree €10,00
 
Programma:   J.S. Bach vs F. Mendelssohn
Johann Sebastian Bach (1675-1750) 
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) 
Masako Honda werd geboren in Japan waar ze afstudeerde als licentiate in de West-Europese geschiedenis. In België behaalde zij het meesterdiploma orgel bij Joris Verdin aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Tijdens haar specialisatieopleiding kreeg zij de gelegenheid om intensief barokmuziek te studeren bij Theo Jellema aan het conservatorium van Groningen. In 2002 behaalde zij het specialisatiediploma concertsolist met grootste onderscheiding.
Momenteel is ze als organist verbonden aan de Sint-Laurentiuskerk (Antwerpen), Sint-Lambertuskerk (Ekeren) en de Dominicanenkerk (Brussel). In die laatste kerk maakte zij een cd opname met muziek van G. Labole, D. De Séverac en A. Barié.
Naast haar opdracht als lesgever geeft zij concerten in binnen- en buitenland. In 2018 verzorgde zij een concert bij de internationale orgelweek van de Bach-estafette in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad. In de zomer 2022 speelde zij een reeks Bachconcerten op historische en gerestaureerde orgels in Friesland.
okt
15
zo
2023
Merain – Celtic Ways
okt 15 @ 15:00 – 17:00

“Celtic Ways”

Tijdens de reizen naar Ierland ontdekken de musici van Merain altijd weer interessante muziek en ontmoeten zij vele interessante mensen en collega musici. De stukken die Merain zo verzamelt arrangeert het trio bij thuiskomst voor haar eigen bezetting. Deze arrangementen weerspiegelen Merain’s beleving van Ierland: de melancholie, de schoonheid van het landschap, de humor, de unieke sfeer, het wegdromen en de gezelligheid.
Merain creëert zo een bijzondere impressie van het land gezien door de ogen van niet-Ierse musici.
In dit concert treft u sprankelende bewerkingen van moderne Ierse muziek, zoals Enya, U2 en Luka Bloom maar ook stijlvolle 18de-eeuwse Ierse muziek, zoals van de componisten O’Carolan en Connellan. Uiteraard voorziet Merain de luisteraar van interessante commentaren op de muziek. De titel van het programma beschrijft de wegen die Merain letterlijk en figuurlijk bewandelt maar ook de vele manieren waarop je met de Ierse muziek kunt omgaan.​ Repertoire-impressie Celtic Ways:
O.a. traditionals als The lark in the morning, Spanish lady, The last rose of summer, Dúlamán, songs van U2, Enya, Luka Bloom en composities van Turlough O’Carolan en Thomas Connellan.
Starttijd is 15.00 uur en entree bedraagt 15,= euro