AGENDA

Volg hier alle activiteiten in de Hobbe van Baerdt Tsjerke

feb
3
za
2024
Muziekvoorstelling: hier om de hoek
feb 3 @ 20:00 – 21:00

Muziekvoorstelling – Hier om de hoek

Wanneer ze vader worden verhuizen twee muzikanten van de grote stad naar hetzelfde kleine dorp. Bij de kapstok van de basisschool ontmoeten ze elkaar en ontstaat het plan om samen muziek te schrijven over deze nieuwe stap in hun leven. Over hoe te aarden in nieuwe grond, over een jonge blik op een oude regio, over keuzes en verantwoordelijkheid in een nieuwe levensfase en in een tumultueuze nieuwe tijd.

Zo ontstaat Hier om de hoek, een vlechtwerk van prachtige, filmische liedjes rondom één (dorps)gemeenschap. Over een straat vol nieuwkomers, een kerk zonder gemeente, de eerste schooldag, de laatste brugwachter, de gonzende kerstmarkt, de stille rivier, het eens, het oneens, de plotselinge stilstand, de onontkoombare vooruitgang. Het werd een verrassend en ontroerend portret van de huidige tijd, verteld in avontuurlijk gearrangeerde Nederlandstalige composities.

Entree: € 18,- pp (inclusief consumptie)

feb
11
zo
2024
Gurbe Douwstra 70 jaar!
feb 11 @ 15:00 – 17:00

Gurbe Douwstra wordt 70 jaar!! En dat viert hij graag samen met zijn publiek.

De Drachtster singer-songwriter geeft een verjaardagsfeest vol met muziek. Met bekende oude liedjes en natuurlijk nieuwe liedjes, vergezeld van smakelijke anekdotes. Douwstra blikt terug en kijkt vooruit. Is het allemaal waar of wordt het één en ander zo nu en dan toch flink aangedikt? Gaandeweg worden de verhalen sterker of juist persoonlijker? De toon wordt, zoals dat gaat op feestjes, steeds melancholieker. Maar de levenslust van deze kersverse zeventiger is nooit ver weg.

Beeld 70 HR.jpg

Samen met bassist/gitarist Bonne van der Wal en multi-instrumentalist Jan de Vries wordt dit een onvergetelijk feest met een lach en een traan. En iedereen is welkom!

Entree: € 18,- pp (inclusief consumptie)