Concert J.S. Bach vs F. Mendelssohn – Masako Honda

Entree €10,00
 
Programma:   J.S. Bach vs F. Mendelssohn
Johann Sebastian Bach (1675-1750) 
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) 
Masako Honda werd geboren in Japan waar ze afstudeerde als licentiate in de West-Europese geschiedenis. In België behaalde zij het meesterdiploma orgel bij Joris Verdin aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Tijdens haar specialisatieopleiding kreeg zij de gelegenheid om intensief barokmuziek te studeren bij Theo Jellema aan het conservatorium van Groningen. In 2002 behaalde zij het specialisatiediploma concertsolist met grootste onderscheiding.
Momenteel is ze als organist verbonden aan de Sint-Laurentiuskerk (Antwerpen), Sint-Lambertuskerk (Ekeren) en de Dominicanenkerk (Brussel). In die laatste kerk maakte zij een cd opname met muziek van G. Labole, D. De Séverac en A. Barié.
Naast haar opdracht als lesgever geeft zij concerten in binnen- en buitenland. In 2018 verzorgde zij een concert bij de internationale orgelweek van de Bach-estafette in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad. In de zomer 2022 speelde zij een reeks Bachconcerten op historische en gerestaureerde orgels in Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *